Bakkeløp

Bakkeløp er en ganske spesiell motorsport som har eksistert i over ett hundre år. Det er en historisk bilsport som virkelig setter de ulike bilene på prøve. Bakkeløp handler nemlig om akkurat det det høres ut som – bilene skal kjøre oppover en rimelig bratt bakke, og den som kommer først til toppen vinner. Alternativt kåres vinneren når en av førerne kommer seg så langt som mulig – mange bakkeløp er så ekstreme at bilene ikke klarer å fullføre oppoverbakken.

Bakkeløp har blitt praktisert siden slutten av 1800-tallet, og et av de første mesterskapene i bakkeløp avholdes fortsatt årlig. Det verdenskjente bakkeløpet i Worcestershire i Storbritannia har blitt avholdt jevnlig siden 1905! Bakkeløp foregår med ulike typer biler og motorsykler, men alle er rimelig ekstreme. Her får bilene virkelig gjennomgå – man ser ofte motorer som går under når man er og titter på et bakkeløp.

Bakkeløp er spesielt populært i Europa. Bakkeløp avholdes i mange europeiske land, men de mest kjente løpene foregår i Storbritannia og Frankrike, der sporten også oppstod. Man kan også søke seg opp på et bakkeløp i Norge – med våre utallige berg og fjell er det sannelig ikke vanskelig å organisere slike løp. Finn en bratt bakke, la bilførerne stille seg opp på rad og rekke, og gi dem startsignalet.