Ekstrautstyr til bil


Vi har kommet veldig langt i bilens utvikling, og moderne biler har så mye tilbehør å velge mellom at det er til å bli svimmel av. Når man handler ny bil, får man velge mellom en rekke ekstrautstyr som kan inkluderes. Noe av utstyret koster en god del, mens annet er ganske rimelig. Spørsmålet er kun om hvilket ekstrautstyr du faktisk behøver, og hvilket du kan klare deg uten. Cruisecontrol og navigasjon i bilen er veldig bra å ha, spesielt om man liker å ta lange turer så fort man får tid.

Luksusbiler har som regel det aller meste av ekstrautstyr, inkludert filskiftvarsler, adaptiv cruisecontrol, skinninteriør og skiltgjenkjenner. Skinninteriør kan man for såvidt få til de aller fleste biler, uansett prisklasse. Xenon-lys var veldig populære i en periode, men nå om dagen er dette noe man bør styre unna, med mindre de er oppdaterte og holder en nøytral lysstyrke.

Moderne biler har også gjerne en fotgjengervarsel og blindsonevarsel, samt parkeringssensorer og filholder. Sistnevnte er spesielt deilig å ha om man bruker bilen hyppig – ingenting er bedre enn å la bilen holde seg i rett fil helt av seg selv, spesielt med cruisecontrol og god musikk i bakgrunnen.