EM i Rallycross


Rallycross er en av de mest populære motorsportene, og internasjonale konkurranser i rallycross har blitt avholdt i mange tiår. Den største begivenheten i rallycross er selvsagt verdensmesterskapet, men siden de aller beste rallyførerne kommer fra Europa, er EM også en veldig viktig begivenhet for rallycrosselskere.

EM i Rallycross har blitt avholdt helt siden 70-tallet, når rallybilene virkelig begynte å ta form. Nordmenn var med helt fra start, og det tok ikke mer enn to år før vår egen legendariske Martin Schanche tok gullet i EM i Rallycross med sin splitter nye Ford Escort RS1800. Martin lot det ikke ende der – han vant også Rallycross-EM året etter, og kom inn til en velfortjent andreplass året etter der igjen. 1982 var et meget spesielt år for norske rallycross-fans. Det var nemlig året da nordmenn tok over hele pallen! Egil Stenshagen, Svein Hagen og Knut Boberg tok første, andre og tredjeplassen i det utrolige rallyet, og gikk rett inn i historiebøkene.

Nordmenn har faktisk vært på pallplassen i nesten samtlige Europamesterskap i rallycross siden den store begivenheten kom på scenen. Henning Solberg tok sølvmedaljen i fjor, mens storebroren Petter ser ut til å kunne dra inn gullet i Rallycross-EM 2015. Her er det bare å satse på sin favoritt – Solberg-brødrene vil neppe skuffe oss.