FIA – det internasjonale bilsportforbundet


Federation Internationale de l´Automobile, bedre kjent som FIA, er det internasjonale bilsportforbundet. Det er denne organisasjonen som har oversikten over alt innen bilsport i verden. FIA ble grunnlagt så tidlig som i 1904, og har altså hjulpet diverse bilsport med utvikle seg gjennom over hundre år. FIA består av over to hundre medlemsorganisasjoner som baserer seg i over hundre og tyve ulike land på kloden.

Bilsport er utrolig populært og veldig utbredt, noe som gjør det ekstremt vanskelig å holde oversikten. Det er dette FIA holder på med, i tillegg til alt annet. De setter opp ulike verdensmesterskap og mindre konkurranser, de organiserer bilshow og internasjonale begivenheter.

Formel 1-mesterskap, VM i Rally og Touring Car, Truck racing og Gokart – alt reguleres av det internasjonale bilsportforbundet. Hovedkontoret til FIA ligger i Paris, og det er der presidenten Jean Todt holder til. Det internasjonale bilsportforbundet representerer både de ulike medlemmene og bilførerne selv. De deler ut lisenser og følger med slik at de ulike mesterskapene for motorsport går av stabelen akkurat som man hadde tenkt seg. Uten FIA hadde vi måtte klare oss uten Formel 1 og Rally-VM, de to største begivenhetene i bilsportverdenen. Med over hundre års erfaring er det sannelig ikke underlig at FIA gjør en så god jobb.